20 02 20 21
Во 2002 г
На 22 мај 2002 година, основана е Холтоп, вентилатор за обновување на енергија од брендот HOLTOP лансиран на пазарот.
Во 2003 г
За време на периодот на САРС, Холтоп обезбеди опрема за вентилатор за свеж воздух за болницата САРС во Ксијаотангшан, Општата болница на морнарицата итн., и му беше доделена „Наградата за исклучителен придонес во борбата против САРС“, издадена од општинската влада во Пекинг.
Во 2004 г
Производите на Holtop Rotary разменувач на топлина лансирани на пазарот.
Во 2005 г
Фабриката Холтоп се прошири на 30.000 квадратни метри и доби сертификат за системот за управување со квалитет ISO9001.
Во 2006 г
Лансирани на пазарот единици за обработка на воздух за обновување на топлина Holtop. Холтоп отвори канцеларии за продажба во Шангај, Тијанџин итн., Холтоп започна да воспоставува продажна мрежа која ја покрива целата земја.
Во 2007 г
Холтоп учествуваше во составувањето на националниот стандард за „Единици за обновување на енергијата од воздух во воздух“; Обезбедена опрема за систем за вентилација на свеж воздух за местата на Олимписките игри во Пекинг, велосипедска сала на Лаошан, сала за џудо на Универзитетот за наука и технологија, сала за мечување на Националниот конгресен центар, стадион за Олимписки едрење Кингдао итн.
Во 2008 г
Холтоп ја изгради националната овластена лабораторија за енталпија и сертифицирана од националниот центар за надзор и инспекција на квалитетот на климатизацијата.
Во 2009 г
Холтоп испорачуваше опрема за вентилациски систем за обновување енергија на Светскиот експо центар Шангај итн. 15 места на Светската изложба, кулата Гуангжу и други места на Азиските игри во Гуангжу, главните места на националните игри Шандонг и тениската сала итн.
Во 2010 г
Холтоп изгради 18 области за продажба и сервисни канцеларии продажната мрежа ја покрива целата земја. Доби „Национална лиценца за производство на индустриски производи“
Во 2011 г
Холтоп беше сертифициран со ISO 14001 и OHSAS 18001.
Во 2012 г
Холтоп постигна голем успех во обезбедувањето приспособени AHU производи на полето на автомобилската индустрија со работа со Mercedes Benz, BMW, Ford итн. Холтоп ротационен разменувач на топлина сертифициран од Eurovent. Целата серија на производи за вентилатор за повраток на енергија Holtop сертифицирани со „Сертификација на производи за заштеда на енергија во градежништвото“.
Во 2013 г
Холтоп инвестираше и почна да гради нова производствена база на површина од 40.000 ㎡ во Пекинг Бадалинг економска развојна зона.
Во 2014 г
Холтоп се приклучи на кинеската алијанса за индустрија за прочистување на воздухот и на Алијансата за индустрија за свеж воздух во Кина, Холтоп беше одобрен од SGS во ревизијата за обновување на сертификацијата на ISO трите системи за управување.
Во 2015 г
Холтоп официјално започна да ја користи операцијата за управување со групи; Официјално беше пуштена во употреба производствената база Holtop Badaling, најголемата производствена база на производи за обновување на топлина во Кина; Холтоп доби два национални патенти за изум; Холтоп учествуваше во составувањето на националниот стандард за „Единица за размена на топлина воздух-воздух за систем за вентилација и климатизација на единици“, стандардот беше прогласен и имплементиран.
Во 2016 г
Холтоп беше награден со „High-Tech Enterprise Zhongguancun“
Холтоп постигна голем успех во проектот за климатизација на автомобилската работилница на Geely Belarus. Производите за прочистување на свеж воздух во домаќинството Holtop добија два национални патенти. Групацијата Холтоп учествуваше во составувањето на стандардите „Прочистувач на свеж воздух“ и „Техничка спецификација за инженерство на системот за свеж воздух во градежништвото“, беше објавена и имплементирана.
Во 2017 г
Холтоп беше награден со „Национално претпријатие за висока технологија“: Холтоп домаќинство Eco-Clean серијата за прочистување на свеж воздух систем ERV лансиран на пазарот.
Во 2018 година
Компанијата за заштита на животната средина Холтоп ја доби наградата „Национално високотехнолошко претпријатие“, „Холтоп научно-технолошки парк“ е пуштен во употреба.
Во 2019 г
Холтоп саморазвиени AHU за прочистување на воздухот за обновување топлина од типот DX лансирани на пазарот.
Во 2020 година
За време на периодот на епидемијата на СОВИД-19, Холтоп заеднички донираше опрема за свеж воздух заедно со фондацијата Жонг Наншан, обезбеди решение за системот за свеж воздух за болницата за засолниште Вухан.