Pehea e pale aku ai iā mākou iho i ka NCP?

ʻO ka Novel coronavirus pneumonia, ka mea i ʻike ʻia ʻo NCP, ʻo ia kekahi o nā kumuhana wela loa o ka honua i kēia mau lā, hōʻike nā mea maʻi i nā hōʻailona e like me ka luhi, ke kuni, a me ka ʻū, a laila pehea mākou e mālama ai a pale iā mākou iho i ke ola o kēlā me kēia lā? Pono mākou e holoi pinepine i ko mākou mau lima, e pale i nā wahi lehulehu, e pale i ka launa pū ʻana me nā holoholona hihiu, e hoʻomohala i nā ʻano meaʻai palekana maikaʻi, a ʻo ka mea nui, e hoʻolohe i ka ea o ka home.

ʻO ke koho ʻana i kahi ʻōnaehana hoʻoheheʻe kūpono e hāʻawi i ke kōkua e hōʻemi i ka nui o nā maʻi i komo i ke kino o ke kanaka, a laila e hoʻemi i ka nui o ka maʻi, ʻaʻole maikaʻi wale no ka pale ʻana i ka NCP, hiki i kahi ʻōnaehana ventila maikaʻi ke kōkua i ka hoʻonui ʻana i ka oxygen i loko, wehe i ka CO2, a hoʻonui i ka pono hana. A laila pehea e koho ai i ka ʻōnaehana ventila kūpono?

ʻO ka ʻōnaehana hoʻihoʻi ʻana i ka ikehu kekahi o nā hopena maikaʻi e hoʻomaikaʻi ai i ka maikaʻi o ka ea o loko, ua hana maʻamau ia i nā kaʻa pālua, nā ea i ka ea hoʻololi wela, a me nā kānana kūpono, ʻo kekahi o nā ʻāpana i kūkulu ʻia i loko o nā coils hoʻomaha hoʻomaha i loko a me ka sterilization. nā hana. Wahi a ka noiʻi, ʻo ka nui o ka ea kūpono (ea hoʻololi kālā) no ka hapa nui o nā hale noho a i ʻole nā ​​​​hana pāʻoihana māmā he hoʻokahi manawa i kēlā me kēia hola, a i ʻole 30CMH i kēlā me kēia kanaka. IE he 100sqm ke keena, 3 mika ke kiʻekiʻe, 5 poʻe, a laila pono ka lewa ea ma kahi o 300CMH, ʻoiai no ka papahana lumi papa, he 100sqm hoʻi, 3 mau mika ke kiʻekiʻe, akā 20 mau haumāna a laila ma kahi o 600CMH. .

wall mounted erv

pā paʻa ʻano ikehu hoʻolaʻa ventilator