O le fa'aitiitia o le fa'aogaina o le malosi o le fa'avevela, fa'a'avevela ma le ea (HVAC) ua fa'atuputeleina le taua ona o le si'itia o tau o suau'u fa'atosina ma popolega tau le siosiomaga. O le mea lea, o le sailia o auala fou e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi i fale e aunoa ma le faʻafefeina o le mafanafana ma ...

O le fa'aitiitia o le fa'aogaina o le malosi o le fa'avevela, fa'a'avevela ma le ea (HVAC) ua fa'atuputeleina le taua ona o le si'itia o tau o suau'u fa'atosina ma popolega tau le siosiomaga. O le mea lea, o le sailia o auala fou e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi i fale e aunoa ma le faʻafefeteina o le mafanafana ma le lelei o le ea i totonu o se luʻitau suʻesuʻe faifaipea. O se tasi o auala faʻamaonia e ausia ai le malosi o le malosi i faiga HVAC o le faʻatulagaina lea o faiga e faʻaogaina ai faʻasologa fou o vaega o loʻo iai. O fa'atonuga HVAC ta'itasi e iai ni mana'oga ma'oti ma e maua ai avanoa mo le fa'asaoina o le malosi. E mafai ona fa'atūina faiga HVAC fa'alelei malosi e ala i le toe fa'atulagaina o faiga fa'aleaganu'u e fa'aoga atili ai le fa'aogaina o vaega o lo'o iai. O su'esu'ega talu ai nei ua fa'aalia ai o le tu'ufa'atasiga o tekonolosi fa'a'ele'ele o lo'o iai e mafai ona ofoina atu fofo lelei mo le fa'asaoina o le malosi ma le mafanafana mafanafana. O lenei pepa e suʻesuʻe ma toe iloilo le eseese o tekinolosi ma auala, ma faʻaalia lo latou gafatia e faʻaleleia le faʻatinoga o faiga HVAC ina ia faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi. Mo taʻiala taʻitasi, o se faʻamatalaga puupuu e muamua tuʻuina atu ona toe iloiloina lea o suʻesuʻega talu ai, o le aʻafiaga o lena metotia i luga o le HVAC malosi faʻasaoina o loʻo suʻesuʻeina. Mulimuli ane, o se suʻesuʻega faʻatusatusa i le va o nei auala e faʻatinoina.

5. Heat toe faʻaleleia faiga

O fa'atonuga a le ASHRAE e fautuaina le aofa'i o le ea fou e mana'omia mo fale eseese. O le ea e le'o fa'afefeteina e matua fa'atuputeleina ai mana'oga malulu o le fale, lea e i'u ai i le fa'atuputeleina o le aofa'i o le fa'aogaina o le malosi o le HVAC system. I totonu o le fale malulu tutotonu, o le aofaʻi o le ea fou e fuafua e faʻavae i luga o tapulaʻa pito i luga o le faʻaogaina o mea leaga i totonu o le ea lea e masani lava i le va o le 10% ma le 30% o le aofaʻi o le tafe o le ea [69]. I fale fa'aonaponei, e mafai ona sili atu nai lo le 50% le aofa'i o le vevela [70]. Ae ui i lea, o le ea faʻainisinia e mafai ona faʻaumatia ai le 50% o le eletise o loʻo faʻaaogaina i fale nofoia [71]. E le gata i lea, i totonu o itulagi vevela ma susu faʻaogaina masini ea e talafeagai e uiga i le 20-40% o le aofaʻi o le faʻaogaina o le malosi o le ea malulu [72]. Nasif et al. [75] suʻesuʻeina le faʻaaogaina o le malosi faʻaletausaga o se ea malulu faʻatasi ma se mea faʻafefe vevela / membrane ma faʻatusatusa i se ea malulu masani. Na latou iloa i le susū o le tau, e mafai ona faʻaolaina le malosi faaletausaga e oʻo atu i le 8% pe a faʻaaogaina le vevela vevela nai lo le HVAC masani.

O le fa'aliliuina o le vevela o le Holtop e faia i le pepa ER lea e fa'aalia i le maualuga o le susu, le lelei o le ea, lelei le tete'e o loimata, ma le matua tete'e. O le kilia i le va o alava e matua laʻititi lava, o lea e naʻo mole mole susu o le laʻititi laʻititi e mafai ona ui atu, e le mafai e mole manogi o le lapoa lapoa ona ui atu i ai. I lenei auala, o le vevela ma le susū e mafai ona toe faʻaleleia lelei, ma puipuia ai mea filogia e ulufale atu i le ea fou.

enthaply
cross counterflow heat exchanger

6. Aafiaga o amioga fau fale

O le faʻaogaina o le malosi o le HVAC system e faʻalagolago e le gata i lona faʻatinoga ma faʻasologa o galuega, ae faʻapea foʻi i uiga o le faʻamafanafanaina ma le faʻamafanafanaina o le manaʻoga ma le faʻaogaina o le vevela o le fale. O le uta moni o le HVAC system e la'ititi nai lo le mea na fuafuaina i le tele o vaitaimi fa'agaioiga ona o le fa'aogaina o fale. O le mea lea, o mea pito sili ona taua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le malosi o le HVAC i totonu o se fale tuʻuina atu o le pulea lelei lea o le manaʻoga faʻamafanafana ma le faʻamafanafana. O le pulea tu'ufa'atasia o vaega o uta malūlū o fale, e pei ole fa'avevela o le la, moli ma le ea fou, e mafai ona i'u ai i le tele o le fa'asaoina o le malosi i totonu o le fale fa'amafanafana. E fa'atatau e tusa ma le 70% o le fa'asaoina o le malosi e mafai ona maua e ala i le fa'aogaina o tekinolosi mamanu sili atu e fa'amaopoopo ai le mana'oga o fale ma lona malosi HVAC system. Korolija et al. su'esu'e le so'otaga i le va o le fa'avevela fale ma le uta fa'alili ma le fa'aogaina o le malosi mulimuli ane i faiga HVAC eseese. O a latou fa'ai'uga na fa'ailoa mai ai e le mafai ona fa'atatauina le fa'atinoga o le malosi faufale na'o le mana'omia o le fa'avevela ma le fa'amalieina o fale ona o lona fa'alagolago i uiga fa'amafanafana HVAC. Huang etal. atia'e ma iloilo galuega e lima e pulea ai le malosi o lo'o fa'apolokalameina e tusa ai ma amioga faufale ma fa'atinoina mo se faiga HVAC voluma ea. O latou faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai e mafai ona maua le faʻaolaina o le malosi o le 17% pe a faʻaogaina le faiga i nei galuega faʻatonutonu.

O faiga masani HVAC e fa'alagolago tele i le malosi e maua mai suau'u fa'atosina, lea ua vave ona fa'auma. Ole mea lea fa'atasi ai ma le fa'atupula'ia o le mana'oga mo atina'e ma mea faigaluega taugofie ua mana'omia ai ni fa'apipi'i fou ma ni suiga tetele i fale nofoia e maua ai le malosi ma le fa'atumauina o le si'osi'omaga. O le mea lea, o le sailia o auala fou i fale lanu meamata e aunoa ma le faʻafefeteina o le mafanafana ma le lelei o le ea i totonu o loʻo tumau pea le luitau mo suʻesuʻega ma atinaʻe. Ole fa'aitiitiga o le fa'aitiitiga o le malosi ma le fa'aleleia atili o le fa'amalieina o tagata ile fale e fa'alagolago ile fa'atinoga ole faiga ole HVAC. O se tasi o auala faʻamaonia e ausia ai le malosi o le malosi i faiga HVAC o le faʻatulagaina lea o faiga e faʻaogaina ai faʻasologa fou o vaega o loʻo iai. O su'esu'ega talu ai nei ua fa'aalia ai o le tu'ufa'atasiga o tekonolosi fa'a'ea'e o lo'o iai e mafai ona ofoina atu fofo lelei mo le fa'asaoina o le malosi ma le mafanafana mafanafana. I totonu o lenei pepa sa su'esu'eina auala eseese e fa'asaoina ai le malosi mo le HVAC ma o latou gafatia e fa'aleleia atili ai le fa'atinoga o faiga. Na maua o le tele o mea e pei o le tau, faʻamoemoeina mafanafana mafanafana, tau muamua ma tupe faavae, o le maua o punaoa malosi ma le faʻaogaina.

Faitau le pepa atoa ile FA'AALIGA-PEPEPA-I-LE-LE-MAGI-TEKNOLOSI-MO-E-VENTIL-VENTILATION-MA-E-Ea-VAC-HVAC

TY – JOUR
AU – Bhagwat, Ajay
AU – Teli, S.
AU – Gunaki, Pradeep
AU – Majali, Vijay
PY – 2015/12/01
SP -
T1 – Fa'amatalaga Pepa i luga ole Malosiaga Fa'atekonolosi Fa'ainitaneti mo Fa'avevela , Ea ma le Ea (HVAC)
VL – 6
JO – Tusitala Fa'ava-o-malo o Saienisi & Su'esu'ega Fa'ainisinia
ER -