Shenzhen e Fausia le Fa'a'a'a'a'ele'ele Tele Tele a le Lalolagi, e leai se ea malulu i le lumana'i

O le alualu i luma o tekinolosi ua i ai se aafiaga tele i le sosaiete.

Na taʻua e le Palemia muamua o Sigapoa Lee Kuan Yew, "o le ea malulu o le mea aupito sili lea o le 20 seneturi, e leai se ea malulu Sigapoa e le mafai ona atiina ae, aua o le mea fou o le ea malulu e mafai ai e le tele o atunuu ma itulagi i le teropika ma subtropics i le vevela. o le taumafanafana e mafai lava ona ola masani."

O le a fausia e Shenzhen le fa'amalo fa'atotonugalemu aupito tele i le lalolagi, e leai se ea malulu i le lumana'i.

Shenzhen e agavaa e avea ma laumua o Saina ma tekinolosi, e tele mea o loʻo i luma o le atunuʻu.

A'o sauni pea le tele o tagata fa'apipi'i ea e fa'apipi'i le la i fafo o le ea malulu e fa'aitiitia ai le fa'aogaina o le malosi o le ea malulu, ua amata ona fa'aogaina e Shenzhen le fa'amalo fa'atotonugalemu, ua sauni e fa'aumatia le fa'alelei masani.

O le taimi lava e manuia ai taumafaiga fa'amalo a Shenzhen, e ono mulimulita'i isi 'a'ai i totonu o le atunu'u, o le a fa'aitiitia tele le fa'atauga o fa'aalili i le lumana'i. O lenei mea, na toe faʻamaonia ai le tala lauiloa: o le a le fasiotia o oe, e masani lava e le o au tauva, ae o taimi ma suiga!

Qianhai e faatofa i le ea malulus

Talu ai nei, na faia filemu ai e Shenzhen's Qianhai Free Trade Zone se mea iloga.

O le Qianhai 5 cold station project o loʻo i totonu o le pito i lalo o le fanua avanoa lautele o le Unit 8, Block 1, Qianwan Area, Qianhai Shenzhen-Hong Kong Cooperation Zone, na faʻamaeʻaina lelei, ausia le 24 itula ma le 365 aso e le faʻalavelaveina sapalai malulu.

Le tuʻuina atu manuia o le poloketi, faʻailogaina le Qianhai Guiwan, Qianwan ma Mawan 3 eria e iloa uma le faʻaitulagi centralized cooling kava, e mafai e tagata lautele ona maua atili saogalemu ma mautu tulaga maualuga ea ea e ala i le municipal cooling network.

O le Qianhai 5 malulu nofoaga i le taimi nei o le nofoaga cooling sili ona tele i Asia ma le aofaiga atoa o le 38,400 RT, o le aofaiga atoa o le aisa e teu ai le 153,800 RTh, tumutumu cooling gafatia o 60,500 RT, cooling nofoaga fausiaina auaunaga e uiga i 2.75 miliona sikuea mita.

E tusa ai ma le fuafuaga, o le aofaʻi o 10 cooling stations o loʻo fuafua e fausia i Qianhai, Shenzhen, faʻatasi ai ma le faʻamafanafanaga o le 400,000 tone malulu ma se vaega o le auaunaga o le 19 miliona sikuea mita, o le faʻaitulagi sili ona malulu i le lalolagi.

hvac industry (1)

A maeʻa uma lenei faiga, Shenzhen's Qianhai, e mafai ona e faʻafeiloaʻi i le faʻaleleia o le ea masani.

Qianhai's centralized cooling system e fa'aogaina le "electric cooling + ice storage technology", i le po o loʻo i ai se faʻasili o le eletise, le faʻaogaina o le eletise e fatu ai le aisa, ma teuina i totonu o le vaitaele teu aisa mo le faʻapolopolo.

Ona faʻaaoga lea o le aisa e fatu ai le vai malulu maualalo, ona faʻaogaina lea o se paipa faʻapitoa tuʻuina atu, o le vai malulu maualalo e momoli atu i fale uma o le ofisa o Qianhai mo le malulu.

Centralized Cooling System (1)

I le aotelega, o le mataupu faavae o le malulu tutotonu i Qianhai e tutusa ma le mataupu faavae o le faʻavevelaina o le faʻavevelaina i totonu o taulaga i matu, o le eseesega o loʻo taoto i le vai vevela e faia e le koale-mu, ma le vai malulu e faia e le eletise.

Centralized Cooling System (1)

E le gata i lea, pe a galue le chiller, o le a faʻaaogaina foi le suasami i totonu o le matafaga e faʻamafanafana ai le chiller, faʻamalolo le vevela i totonu o le sami, lea e mafai ona aloese mai le aafiaga o le motu vevela i le taulaga.

E tusa ai ma le poto masani o galuega laiti i Iapani mo le sili atu i le 30 tausaga, o lenei faiga malulu tutotonu e tusa ma le 12.2% sili atu le malosi-lelei nai lo le malulu tutotonu mo fale taʻitasi, o se faʻamanuiaga taua tau tamaoaiga.

I le faʻaopoopoga i le faʻaleleia atili o le malosi, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina e mafai foi ona faʻaitiitia le pisa o le pisa, faʻaitiitia le afi, le faʻamaʻiina o le pusaaisa, le faʻaleagaina o le microbial ma isi mataupu, e mafai ona aumaia ia i tatou le tele o faʻamanuiaga.

E lelei le malulu fa'atutonu, ae feagai ma nisi faigataies mo le faatinoina

E ui lava o le faʻamafanafanaga tutotonu e tele faʻamanuiaga, ae naʻo ni nai nofoaga e taumafai ai. I se faʻatusatusaga, o le taʻutaʻua o le faʻamafanafana faʻapitoa e sili atu ona lauiloa, aisea e fai ai lenei mea?

E lua mafuaaga autu.

Muamua o le manaʻomia. O tagata o le a feoti i le malulu i le taumalulu e aunoa ma le faʻamafanafanaina, ae o le vevela, subtropical regions, tagata e fiafia, vai poʻo isi auala mo le malulu i le taumafanafana, e le manaʻomia le ea malulu.

Lona lua o le le paleni o atina'e tau tamaoaiga fa'aitulagi.

O le tele o atunu'u atina'e o le lalolagi ma itulagi o lo'o i totonu o Europa, Amerika i Matu ma Asia i Sasa'e, o nei atunu'u ma itulagi o lo'o i ai alagatupe tau tupe e fausia ai le fa'avevela fa'apitoa. Ma o le teropika ma subtropical itulagi o le tele o atunuu atiaʻe, e faigata mo i latou e teu faafaigaluega tele tupe i totonugalemu cooling system.

Centralized Cooling System (2)

E na'o ni nai atunu'u o lo'o i ai le fa'atotonugalemu faiga fa'amafanafana e pei o Farani, Suetena, Iapani, Netherlands, Kanata ma Saudi Arabia, Meleisia ma nai isi atunu'u.

Ae o nei atunuu, i le faaopoopo atu i Saudi Arabia ma Meleisia o loʻo i le ogatotonu ma maualuga latitudes, o lona uiga, o le taumafanafana e le vevela tele, o lea latou te le malosi tele ai le faʻamalosi e auai i le malulu tutotonu.

E le gata i lea, o atunuu kapitalista ma itulagi o loʻo umia fanua tumaoti, ma o taulaga e faʻasolosolo malie ma masani, o lea e faigata ai ona faia le faʻatulagaina o le faʻatulagaina ma le faʻavaeina o fuafuaga ma le fausiaina, o lea e matua faigata ai foi ona fai le faʻamafanafanaga tutotonu.

Ae i totonu o Saina, o le fanua i totonu o le taulaga o loʻo pulea e le setete, o lea e mafai ai e le malo ona tuʻufaʻatasia le fuafuaina ma le fausiaina o taulaga fou, ma faʻapea ona iloa ai le faʻatulagaina o fuafuaga ma le fausiaina o le faʻaogaina o le malulu.

Ae ui i lea, e oʻo lava i Saina, e le tele ni taulaga o loʻo i ai tulaga mo le faʻaogaina o le malulu, aua e tatau ona latou ausia tulaga e lua: o le tasi o se taulaga fou ma le isi o loʻo lava alagatupe.

E tusa ai ma le tulaga o loʻo i ai nei, e faʻatatau i se taimi pupuu, o le fa o le vaega muamua o aai i Matu, Guangzhou ma Shenzhen, faʻatasi ai ma laumua o le itumalo ma isi taulaga lona lua e mafai ona fausia sea taulaga fou.

Ae ui i lea, a mafaufau i le televave o le atinaʻeina o le tamaoaiga o Saina ma le malosi malosi o le malo o Saina e faʻamaopoopoina, o loʻo faʻamoemoeina o le a faasolosolo malie le faʻamalo i totonu o taulaga i totonu o le atunuʻu i le lumanaʻi.

A uma mea uma, ua seti nei e le malo o Saina le carbon-neutral target, ma o le faʻamafanafanaga faʻapitoa o le a le gata ina fesoasoani e faʻasaoina le malosi ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi, ae faʻamalosia ai foi le tuputupu aʻe o le GDP. E le manaia le i ai o le fa'amalo tutotonu ma e te le mana'omia le fa'atauina o le ea malulu mo lou fale fou?

Ina ia maua se tau mafanafana i totonu, na o le faʻamafanafana poʻo le faʻamafanafana e le lava. e taua foi le tausia o le ea i totonu fou ma mama, o lea e tatau ona faʻapipiʻi le faʻaleleia o le malosi e faʻaleleia ai le lelei o le ea i totonu. E mafai ona sui le faiga o le ea, ae o le malosi e toe faʻaleleia ai le eletise ua sili atu ona lauiloa aemaise lava pe a maeʻa le epidermic. O le a avea ma aga o le tuputupu aʻe o pisinisi. Afai e te manaʻomia nisi faʻamatalaga, faamolemole aua le faatuai e taʻu mai ia i matou.