Холтоп изложен во CR2014, Пекинг

Во текот на 9-11 април 2014 година, Холтоп изложуваше во CR2014 во Пекинг Меѓународниот изложбен центар Нова Кина. Нашиот штанд се наоѓаше во W2F11 со површина од 160 m2, најголемата скала во последната година, извонредна во серија штандови на производители на клима уреди. Холтоп стана една од блескавите ѕвезди во индустријата за HVAC, фокусирајќи се на апликациите и развојот на технологијата за обновување на топлината од воздух во воздух. Нашите најнови развиени производи за изложбата беа како што следува:

Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.1

 

Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.3

 

 

 

 

 

 

 

Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.4

1. ЕС вентилатор за враќање на енергијата на моторот

Вентилаторот за повраток на енергија Miss Slim е опционален за опремување со EC мотор за заштеда на енергија: 30% намалување на енергијата при голема брзина, 50% при средна брзина и 70% при мала брзина. И намалување на бучавата за 2 до 5 dB(A).
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.5

2. Вентилатор за повраток на енергија со суб-HEPA филтер 

Вентилаторот за обновување енергија Miss Slim е исто така опционален за опремување со филтер за курсеви и филтер под-HEPA за да се зголеми класата на филтрирање на свеж воздух до F9. Ефикасноста на филтрирање за надворешниот загадувач PM2.5 е над 96%, за да се задржи маглата и маглата на отворено додека се снабдува чист и свеж воздух во затворен простор. 
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.6
 

3. Вентилатор за повраток на енергија со електричен грејач

Прикажан е и вентилаторот за повраток на енергија Miss Slim со електричен грејач за ладна клима. Температурниот опсег на работа е од -25 ~ 40 ℃. Вградениот електричен грејач има три степени и повеќекратни заштити. Напојувањето може да се прилагоди автоматски според температурата на свеж воздух.
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.7

4. Интелигентна единица за ракување со воздухот за обновување на топлина со поделен тип

Ново развиен AHU со систем за циркулација на етилен гликол за враќање на топлината, свежиот воздух и издувниот воздух се целосно одвоени за да се избегне вкрстена контаминација. И EC вентилаторите се исто така опремени за заштеда на енергија, особено погодни за болници и научни лаборатории.
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.8

5. Разменувач на топлина за топлински цевки

Топлината се разменува од два одвоени воздушни струи со фазна транзиција на течноста содржана во цевките. 
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.9

6. Кулер на турбина на ветер

Ја зема бесплатната енергија од вшмукуваниот природен ладен воздух и ја пренесува ладната енергија во воздухот од вратоврската на ветерната турбина преку вградениот разменувач на топлина.
CR2014-6.jpg
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.10 
 
Покрај нашите нови производи, го прикажавме и ротациониот разменувач на топлина со уред за автоматско чистење, единицата за ракување со воздухот за враќање на топлината дизајнирана за проектот Mercedes-Benz и нашите плочести разменувачи на топлина со различна големина.
Holtop exhibited in CR 2014,Beijing.11
 
За време на изложбата, многу клиенти од дома и од странство беа привлечени од нашата напредна технологија и бараа соработка со нас. Ви благодариме за поддршката на сите посетители, се надеваме дека можеме да се здружиме за да ги намалиме јаглеродните отпечатоци со технологијата за обновување топлина.